Vorige Volgende

Techniekmiddag 'Licht'

— 21 maart 2023

Hoe komt het dat een potlood er boven het water gewoon uitziet en dat er op de plek waar het potlood het water ingaat een knik te zien is? Wat gebeurt er als je melk, inkt en afwasmiddel bij elkaar doet?

Het bijzondere van deze derde techniekmiddag van het schooljaar was dat de hele middag is voorbereid door de leerlingen van groep 8. Van het kiezen van tien verschillende proefjes, tot het klaarzetten van alle spullen en het maken van de strippenkaart: groep 8 heeft deze hele organisatie op zich genomen. Wat hebben ze dit goed gedaan. Onze complimenten!

De leerlingen van groep 8 zouden zelf het liefst nog een stapje verder gaan en willen graag proefjes die meer te maken hebben met natuurkunde en scheikunde. Nog even wachten… dan komt het voortgezet onderwijs er voor jullie aan!