Van ambitie naar groei!
Vorige Volgende

Krakelingen voor Pasen

— 31 maart 2024

Het recept van de krakeling zou in de Middeleeuwen ontdekt zijn door monniken in Europa. In Italië zouden monniken de restjes van het deeg, in de vorm van een krakeling, aan hun leerlingen cadeau geven. Ook de vorm zou een religieuze betekenis hebben: de drie gaten in de krakeling zouden staan voor de Heilige Drie-eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Met Pasen wordt deze lekkernij dan ook nog vaak geserveerd.

 

 

Groep 7-8 heeft zelf krakeling gebakken a.d.h.v. een recept en wij zijn erachter gekomen dat begrijpend lezen dan heel belangrijk is. Wat heeft begrijpend lezen met bakken en het lezen van een recept te maken? Nou heel veel! Wat zijn de ingrediënten? Welke benodigdheden heb je nodig? Hoe warm moet de oven?